zondag 5 maart 2017

FIM-Rallye 2017 naar Zweden

De FIM Rally, het grootste internationaal motortreffen op de FIM kalender, wordt dit jaar georganiseerd van 26 tot 28 juli in het Zweedse Sundsvall. Ook ons land is elk jaar vertegenwoordigd op dit FIM treffen. De inschrijvingen zijn ondertussen geopend. Deelnemen kan als je lid bent van de KNMV of van een motorvereniging die bij de KNMV is aangesloten.
De internationale motorbond, FIM, organiseert jaarlijks niet alleen motorsportevenementen, ook organiseren ze vier evenementen op het gebied van recreatief motorrijden. Dat zijn de FIM Rally, het FIM Motocamp, het FIM Meritum en sinds een aantal jaren de FIM Mototour of Nations. Aan deze evenementen nemen toerrijders van over de hele wereld deel. Deelnemers komen van Noorwegen tot Tunesië en van Amerika tot aan de Oekraïne naar deze evenementen toe.
Ieder jaar worden deze evenementen in een ander land georganiseerd. De FIM delegeert de organisatie aan een van de bij haar aangesloten landelijke bonden. Die organiseert deze toerevenementen in samenwerking met lokale bonden.
Door deelname aan deze internationale toerevenementen ben je dus letterlijk en figuurlijk grensverleggend bezig en maak je kennis met lokale gebruiken van de gastlanden.

FIM Motocamp

In: Italië
Plaats: Poppi (ter hoogte van Florence)
Wanneer: 21 tot en met 24 juni 2017

Het evenement voor de motorrijder die houdt van kamperen en ontmoeten van motorrijders uit de verschillende landen van de wereld. Vaste onderdelen van het programma zijn het kennismaken met de lokale bevolking en kennismaken met de gebruiken van het organiserende land. Er nemen jaarlijks tussen de vier- en zeshonderd motorrijders en eventuele duo’s deel.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen